Bademin Faydaları Nelerdir?
SAĞLIK

Bademin Faydaları Nelerdir?

Bademin Faydaları Nelerdir?

Bademin Faydaları Nelerdir?

Çiğ Badem Nasıl Tüketilmelidir?

Badem Yağının Faydaları Nelerdir?

Bademin Besin Değerleri Nelerdir?

Başlıklarını siz değerli okuyucularımız için araştırdık.

Bademin Faydaları Nelerdir?

Bademin Faydaları Nelerdir?
Bademin Faydaları Nelerdir?

Badem, omega-3 yağ asidi bakımından ceviz ve balıktan sonra en zengin besin değeridir. Ülkemizde bademi kuruyemiş olarak tercih edilip tüketilen bademin vücudumuza faydaları saymakla bitmez. Şimdi birlikte Bademin Faydalarına bir göz atalım.

Kalp Hastalığı Riskini Azaltır: Kötü kolesterolün kana karışması kanser riskini artırıp kalp – damar hastalıklarına davetiye çıkarmaktadır. Günde ortalama 20 adet badem tüketiminin kötü kolesterolü düşürdüğü ve kalp – damar hastalıklarına riskini azalttığı uzmanlar tarafından belirtiliyor.

Zayıflamaya Yardımcı Olur: Hemen hemen her diyetisyenin diyet listesinde olmazsa olmazlardan olan Bademin kilo vermede etkisi kanıtlanmıştır. Badem içerisinde barındırdığı zengin yağ ve posanın yanında düşük karbonhidrat değeriyle diyet listelerinde ara öğünlerde sıklıkla tercih edilir. Zengin yağ ve posa vücudun kan şekerini dengede tutarak kişide tokluk hissi uyandırıp kabızlığı önlemektedir.

Cildi Korur: Güneşten gelen ultraviyole ışınları ile birlikte yaşadığımız stresler cildimizi zarar verirken cilt üzerinde kırışıklıklar oluşturmaktadır. Badem içerisinde barındırdığı E vitamini ve antioksidanlar sayesinde cildinizin canlılığını koruyup kırışıklıkları azaltır.

Kabızlığa İyi Gelir: Badem içerisinde bulunan zengin posa bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar. Bağırsaklara su çekerek bağırsakların hareketlenmesini sağlayan Badem kabızlığa iyi gelmektedir.

Kan Şekerini Düzenler: Karbonhidrat değeri düşük olması nedeniyle karbonhidrat değeri yüksek meyveler ile birlikte tüketildiği taktirde Kan Şekerini Düzenler

Kan Basıncını Düşürür: Vücutta magnezyum eksikliği kan basıncının yükselmesine neden olmaktadır. Yüksek kan basıncı ise kişide kronik hipertansiyona, kalp krizi ve inmeye neden olabilmektedir. Badem içerisinde barındırdığı magnezyum ile vücudun magnezyum eksikliğini giderip kan basıncını düşürür. Uzman tarafından Kan Basıncını Düşürmek için çiğ günde ortalama 20 adet çiğ badem tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Damar Sertliğini Önler: Vücutta kötü kolesterolün olması damarların sertleşmesine neden olmaktadır. Damarların sertleşmesi ise kalp krizi ve inmelere davetiye çıkarmaktadır. Badem içerisinde barındırdığı E vitamini ile Damar Sertliğini Önler.

Çiğ Badem Nasıl Tüketilmeli?

Çiğ Badem, tuzda kavrulmuş bademe oranla daha zengin vitamin ve mineral değerlerine sahiptir. Kişide özellikle demir ve E vitamini eksikliği var ise günde ortalama 5 adet badem tüketmesi uzmanlarca tavsiye edilmektedir. Bunun yanında kanda bulunan yüksek kolesterol düşmanı olarak da Çiğ Badem damarlarda besin birikimi önler. Çiğ Bademi Süt ile Karıştırarak tüketmek rahat ve deliksiz bir uyku çekmenizi sağlar. Peki Çiğ Badem ve Süt Karışımı Nasıl Hazırlanır? Ortalama 20 adet çiğ bademi blenderden geçirin. Bademleri 3 bardak süt ile kaynatıp bir kaşık vanilya tuzu ekleyiniz. Karışım 10 dakika daha kaynadıktan sonra soğumaya bırakabilirsiniz. Hazırlanan karışımı 3 gün boyunca akşamları uyumadan 1 saat önce bir bardak tüketin.

Badem Yağının Faydaları Nelerdir?

Güçlü bir E Vitamini deposu olan Badem Yağı cilt için vaz geçilmez bir yağdır. Özellikle kuru ciltler ve egzama için doğal bir ilaç olan Badem Yağı cildin nemlenmesini ve canlanmasını sağlar. Bunun yanında göz altında oluşan morlukların giderilmesinde de Badem Yağının etkisi göz ardı edilemez. Göz altı hücrelerini yeniden canlandıran Badem Yağı deri rengini açar. Zayıflamış ve yıpranmış saç kökleri hem erkeklerin hem de kadınların ortak ve yaygın sorunlarındandır. Saç köklerine sürülen badem yağı yaklaşık yarım saat nemli bir havluyla kapatılıp bekletilmelidir. Böylece saç köklerinin havalanması ve canlanması sağlanır.

Bademin Besin Değerleri Nelerdir?

100 gr Badem Besin Değeri

Kalori / 550 g Protein / 19 g
Toplam Yağ / 53 gr Demir / 4,7 mg
Sodyum / 0 mg Kolesterol / 0 mg
Karbonhidrat / 20 gr C Vitamini / 0,0 mg
B6 Vitamini / 0 mg A Vitamini / 0 IU
Kalsiyum / 230 mg D Vitamini 0 IU
Diyet Lifi / 2,6 g  

 

Önemli: Verdiğimiz bilgiler hiçbir hastalığın tanı, teşhis ve tedavisinde kullanılan bilgiler olmamakla beraber herhangi bir sağlık sorununda doktorunuza başvurunuz.

 

Bir önceki yazımız olan KOLESTEROLE NE İYİ GELİR? başlıklı makalemizde Kolesterol Nedir? Yüksek Kolesterol Belirtileri Nelerdir?, Kolesterole Ne İyi Gelir? ve Kolesterolün Türleri Nelerdir? hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir