Çörek Otu Bitkisinin Faydaları Nelerdir?
SAĞLIK

Çörek Otu Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Çörek Otu Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Çörek Otu Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Çörek Otu Bitkisinin Zararı Var mıdır?

Çörek Otu Yağı Nasıl Kullanılmalıdır?

Çörek Otu Bitkisi Zayıflatır Mı?

Çörek Otu Kansere Karşı Korur Mu?

Konu başlıklarını siz değerli okuyucularımız için araştırdık…

İnsanoğlunun  her türlü bitki ve tohumu kullanarak hastalıklara çözüm bulma  serüveni çok eski zamanlara dayanmaktadır. Doğanın bize sunduğu bu sayısız nimetler karşısında şükran duymamız gerekirken öyle bir bitki tohumu vardır ki bu tohum, Peygamber Efendimiz’in (SAV) Hadis-i Şerifi’nde bile yer almaktadır. “Ölüm dışında hiçbir hastalık yoktur ki, çörek otunda onun için bir deva bulunmasın.” [Buhârî, Tıbb 7; Müslim, Selam 89, (2215); Tirmizî, Tıbb 5, (2042), 22, (2071)].

Bu Hadis-i Şerif’de de yer aldığı gibi çörek otunun faydaları saymakla bitmez. Çörek otu, içerisinde bulundurduğu sayısız mucize sebebiyle sürekli araştırmalara konu olmuştur.

Bunlardan en önemlisi de içerisinde yer alan “timokinon” denilen madde ile antikanserojen bir etkiye sahip olmasıdır. Bu madde sayesinde akciğer, meme, böbrek, karaciğer, prostat ve cilt kanserlerine karşı korurken ayrıca kolestrol, diyabet, alerji, alzheimer, sindirim sorunları gibi bir çok hastalığın tedavisinde de kullanıldığı bilinmektedir. Bu kadar muhteşem etkilere sahip bu bitkinin gelin bir de diğer faydalarına bakalım.. Çörek Otu Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Çörek Otu Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Çörek Otu Bitkisinin Faydaları Nelerdir? Bu mucizevi bitkinin faydaları şunlardır:

Dolaşım sisteminde oldukça faydalıdır. Kalp ve damar yollarında koruyucu etkisi vardır.

Doğum yapan annelerde sütün çoğalmasına yardımcı olur.

Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruyucu etkisi vardır.

İltihap kurutucudur.

Cilt rahatsızlıklarında (akne, sivilce, egzama, ciltte kuruluk, cilt yaraları, cilt çatlakları) tedavi edici etkisi bulunmaktadır.

Akciğer rahatsızlıklarında (kuru öksürük, bronşit, astım) etkilidir.

Kan şekerini düşürür.

Mide rahatsızlarına (gastrit, ülser) iyi gelir.

Eklem ağrılarında ve romatizmada etkili olup halsizlik ve yorgunluğu alır.

Baş ağrısına, sinirlerin yatışmasına ve yaraların iyileşmesinde yardımcı olur.

Kabızlığı giderir, sindirim sisteminde rahatlatıcı etkisi vardır.

Çörek Otu Bitkisinin Zararı Var mıdır?

Çörek otu bitkisinin bilinen bir zararı yoktur. Yalnızca saklama koşullarına ve kalitesine dikkat edilmelidir. Çörek otu bitkisi nemin olmadığı yerlerde muhafaza edilmelidir. Tohumu kadar yağı da tercih edilen çörek otu bitkisinin yağı, kaliteli, diğer yağlarla karıştırılmamış ve soğuk sıkım şeklinde tercih edilmeli. Cam şişede ve buzdolabında muhafaza edilmelidir.

Çörek Otu Yağı Nasıl Kullanılmalıdır?

Çörek otu bitkisi tohum olarak ya da soğuk sıkım yağ şeklinde kullanılabilir. Tercihe bağlı olarak salatalarda, suyun içinde (yağını damlatarak), yoğurtlarınız da kullanabilirsiniz.

Çörek Otu Bitkisi Zayıflatır Mı?

Çörek otu bitkisi sindirim sistemini rahatlatıcı etkiye sahip olup kabızlığın giderilmesine yardımcı olur. Kan şekerini düzenleyerek uzun süre tokluk hissi sağladığından zayıflamaya yardımcı olduğu bilinmektedir. Çörek otunu veya yağını sabah, öğle ve akşam yemeklerden önce tercihen yoğurdunuz da salatalarınız da ya da suyunuz da kullanabilirsiniz.

 

Çörek Otu Kansere Karşı Korur Mu?

Çörek otu, içerisinde yer alan “timokinon” denilen madde ile antikanserojen bir etkiye sahiptir. Bu madde sayesinde akciğer, meme, böbrek, karaciğer, prostat ve cilt kanserlerine karşı koruyucu etkiye sahip olduğu yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır.

Önemli: Yukarıda belirttiğimiz tedavi yöntemleri doğal yöntemler olup evde sıklıkla kullanılan bitkisel tedavilerdir. Bu tedavilerin hangilerinin uygulanacağı veya hangilerinin uygulanmayacağına doktorunuz karar vermelidir. Kullanılan doğal tedavi yöntemlerinde kişinin alerji durumu ve yan etkileri de düşünülerek herhangi bir sağlık sorunu yaşanmaması için mutlaka uygulama öncesinde doktorunuza başvurunuz.

Bir önceki yazımız olan METABOLİZMA NASIL HIZLI ÇALIŞIR? başlıklı makalemizde Metabolizma Hızını etkileyen Faktörler Nelerdir?, Metabolizma Nasıl Hızlanır? ve Metabolizma Nasıl Hızlı Çalışır? hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir