Ankara Bilkent Şehir Hastanesi
Ankara Bilkent Şehir Hastanesi

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Doktorları

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Doktorları

Güncellenme Tarihi: 11.08.2023


Göz Hastalıkları Hakkında Bilmeniz Gerekenler


Göz hastalıkları, gözün anatomisini, fonksiyonlarını ve sağlığını etkileyen rahatsızlıkları kapsar. Göz, görme yeteneğimizin sağlanmasında önemli bir rol oynar ve göz hastalıkları görsel keskinliği, göz hareketlerini, renk algısını ve genel göz sağlığını etkileyebilir. İşte bazı yaygın göz hastalıkları:

  1. Katarakt: Gözün doğal lensinin bulanıklaşmasıdır. Katarakt, yaşlanma, genetik faktörler, travma, uzun süreli güneş maruziyeti veya bazı ilaçların kullanımı gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Katarakt, bulanık veya donuk görme, renklerin solması, ışığa karşı hassasiyet gibi belirtilere yol açar ve cerrahi tedaviyle tedavi edilebilir.
  2. Glokom: Göz içi basıncının artmasıyla karakterize olan bir grup göz hastalığıdır. Glokom, optik sinir hasarına neden olabilir ve ilerleyici görme kaybına yol açabilir. Erken teşhis önemlidir, çünkü tedavi ile ilerlemesi durdurulabilir veya yavaşlatılabilir. Tedavi seçenekleri arasında göz damlaları, cerrahi prosedürler veya lazer tedavisi bulunur.
  3. Maküler dejenerasyon: Retinanın merkezindeki makula bölgesinde oluşan bir hastalıktır. İleri yaş maküler dejenerasyonu (AMD) ve yaşa bağlı maküler dejenerasyon (ARMD) olmak üzere iki türü vardır. AMD, merkezi görüşte bulanıklık, çizgilerin eğri veya kırık görünmesi, renklerin solması gibi belirtilere yol açar. Erken teşhis önemlidir ve bazı durumlarda tedavi edilebilir.
  4. Retinopati: Diyabetik retinopati, hipertansif retinopati ve diğer vasküler problemlerle ilişkili olarak retinanın zarar görmesi durumunu ifade eder. Diyabetik retinopati, uzun süreli diyabetin bir komplikasyonu olarak gelişir ve görme kaybına yol açabilir. Yüksek tansiyon da retinanın hasar görmesine ve görme sorunlarına neden olabilir. Tedavi seçenekleri arasında göz damlaları, lazer tedavisi ve bazen cerrahi müdahale yer alabilir.
  5. Konjonktivit: Konjonktiva adı verilen gözün dış yüzeyindeki ince zarın enfeksiyonu veya iltihaplanmasıdır. Konjonktivit, enfeksiyonlar, alerjiler veya irritan maddelere maruz kalma sonucunda oluşabilir. Gözlerde kızarıklık, sulanma, kaşıntı ve göz kapaklarının yapışması gibi belirtilere yol açar. Tedavi, altta yatan nedenlere bağlı olarak antienflamatuar ilaçlar, göz damlaları veya antibiyotikler içerebilir.

Bu sadece birkaç örnek olup, göz hastalıkları oldukça geniş bir yelpazeyi kapsar. Göz hastalıklarıyla ilgili tanı ve tedaviyi göz doktorları veya oftalmologlar sağlar. Düzenli göz muayeneleri, erken teşhis ve tedavi açısından önemlidir ve genel göz sağlığını korumak için önerilir.


Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Polikliniği Hakkında

Bölüm Hakkında Genel Bilgi :

Ankara Şehir Hastanesi Göz Kliniği; Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Kliniği ve Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Kliniğinin birleşmesi ile kurulmuştur. Kliniğimiz bir referans merkezi olarak hizmet vermekte; akademik ve tecrübeli kadrosuyla, gözün tüm segmentlerini ilgilendiren, sık veya nadir görülebilen her türlü göz hastalığının ileri düzeyde teşhis ve tedavisine imkan sunmaktadır. Ayrıca yurtdışından da hasta kabulü yapan uluslararası bir merkezdir.


Tanı ve Tedavisi Yapılan Hastalıklar:

Erişkin ve çocuk hastalarda çok geniş kapsamda göz hastalıklarının tanısı konmakta ve tedavi edilmektedir.
Bunların arasında; Görme bozuklukları, Katarakt tanı ve tedavisi, Glokomun erken tanısı ve takibi ile tıbbi ve cerrahi tedavileri, Retina hastalıkları tanı ve tedavileri (yaşa bağlı makula dejenerasyonu ya da sarı nokta hastalığı, kalıtsal retina hastalıkları, retina damar tıkanıklıkları, diyabetik retinopati, retina dekolmanı, vitreus hastalıkları), göz içi ilaç uygulamaları, Kornea hastalıkları (keratokonus tanı ve tedavisi, kornea transplantasyonu, skleral lens dahil kontakt lens uygulamaları, kuru göz tanı ve tedavisi, alerjik göz hastalıkları, kornea enfeksiyonları), Çocukluk çağı ve erişkin göz kaymaları (şaşılık takip ve cerrahi tedavisi, ambliyopi yani göz tembelliği tedavisi, botox uygulamaları), Nörooftalmolojik hastalıklar, optik sinir hastalıkları tanı ve tedavisi, Üvea hastalıkları (Behçet hastalığı, üveitler, koroiditler tanı ve tedavileri), Oküloplastik yaklaşımlar (göz kapağı düşüklükleri, kapak tümörleri, kozmetik kapak cerrahileri), Doğuştan ve sonradan gelişen göz yaşı kanal tıkanıklıklarının tanı ve tedavileri sayılabilir.


Klinik hangi hastalıklara bakar? :

Görme bozuklukları, katarakt, erişkin ve konjenital glokom, şaşılık, keratokonus, kuru göz, göz alerjileri, göz enfeksiyonları, göz kapağı düşüklükleri, retina dekolmanı, maküla (sarı nokta) hastalıkları, diyabetik retinopati, göz tembelliği, optik sinir hastalıkları, Behçet hastalığı, üveitler, göz kapağının kozmetik bozuklukları, göz kapağının kasılmaları (blefarospazm), göz kapağı ve göz içi tümörleri, göz yaşı kanal tıkanıklıkları


Özellikli İşlemler:

Kornea nakli (tam kat ve lameller DALK, DMEK, PDEK kornea cerrahileri) Keratokonus tanı ve tedavi merkezi (çapraz bağlama, skleral lens uygulamaları, cerrahi tedavilerin hepsini içerir) Limbal kök hücre nakli (hastanın kendisinden, yakınlarından ve kadavradan) Amniyon zar uygulamaları Katarakt cerrahisi ile beraber (MIGS) glokom mikro implant uygulamaları Argus II retinal protez uygulamaları Keratoprotez ile birlikte yapılanlar dahil tüm güncel vitreoretinal cerrahi işlemler Elektrofizyolojik test uygulamaları (VEP, ERG, EOG v.b.) Göz kapağına ve şaşılıkta botox (Botulinum toksin A) uygulamaları Konjenital glokom cerrahisi Glokomda seton (valvli drenaj implantı) cerrahisi


Bölüme Bağlı Üniteler :

Retina Birimi Katarakt Birimi Kornea Birimi (Keratokonus Birimi) Glokom Birimi Şaşılık Birimi Nörooftalmoloji Birimi Üvea Birimi Okuloplasti Birimi Kontakt Lens Birimi Göz Bankası Elektrofizyoloji bölumu


Prosedürler:

Refraktif katarakt cerrahisi Kornea nakli (Tam kat ve lameller DMEK, DALK, PDEK) Çapraz bağlama uygulamaları Vitrektomi ameliyatları Retina lazer uygulamaları (Pascal lazer) Retina dekolmanı ameliyatları Argus II Retinal implant uygulamaları Glokom cerrahisi (Erişkin ve çocuk glokom cerrahileri, lazer cerrahileri, MIGS uygulamaları, seton cerrahisi) Şaşılık ameliyatları (Transpozisyon ameliyatları, nistagmus cerrahisi) Göz kapağı ve orbita ameliyatları (Göz kapağı duşukluğu, şekil bozuklukları, Graves orbitopati, tümör ameliyatları) Botox uygulamaları Tanısal ve tedavi amaçlı göz içi enjeksiyonları Travma cerrahisi (keratoprotezle vitrektomi dahil) Kontakt lens uygulamaları (Torik, presbiyopik, skleral lens, keratokonus lensleri) Göz yaşı kanal tıkanıklıkları açılması Amnion zar uygulamaları


Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları kliniğinde alanında uzman doktor kadrolarından oluşmaktadır. Son teknoloji ile üretilmiş tıbbi cihaz ve ekipmanlar ile hastalarına en iyi hizmeti sunmaktadır.

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniğinde kaliteli hizmet anlayışı ve güler yüzlü çalışanlanlarıyla hastalara hizmet vermektedir.

Göz Hastalıkları Polikliniği 08:00-12:00 ve 13:00-17:00 saatleri arasında Poliklinik hizmeti vermektedir. Poliklinik hizmetlerinde hastalara hekim seçme hakkı tanınmıştır.

ALO 182 hattını arayarak Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanlarından ve tarih seçiminden sonra randevunuzu oluşturabilirsiniz.

Hastalar müracaatlarını; Göz Hastalıkları poliklinik sekreterlerine başvurarak ya da Sağlık Bakanlığı 182MHRS (https://mhrs.gov.tr/vatandas/#/) telefon hattını arayıp randevu alarak gerçekleştirebilirler. Yan dal polikliniklerinde MHRS randevu sistemi bulunmamaktadır. Hastalar bu branşlara ait müracaatlarını; ilgili poliklinik sekreterlerine başvurarak yapabilirler.

Müracaatlar, mutlaka hastaya ait kimlik bilgilerinin yer aldığı resmi ve resimli belge ile yapılmalıdır.
Hasta, “Hekim Seçme Hakkına” sahiptir. Hekim Aylık Çalışma Listeleri, tüm polikliniklerde ve ilgili web sayfasında bulunmaktadır.

Kuruma başvuran hastalara hizmete erişimi kolaylaştırmak amacıyla görevlendiril­miş Karşılama, Danışma ve Yönlendirme Personelleri yardımcı olmaktadır.


Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Polikliniği İletişim Bilgileri & Adres


🏥Adres:

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Üniversiteler Mahallesi 1604. Cadde No: 9 Bilkent/Çankaya/ANKARA


☎️ İletişim:

0 312 552 60 00


📧 E-Posta
:

[email protected]

Bir önceki yazımız olan Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Endokrinoloji Doktorları başlıklı makalemizde Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Endokrinoloji Doktorları, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Endokrinoloji Polikliniği Doktor Kadrosu ve Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Endokrinoloji Polikliniği Hakkında hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir