Suyun Faydaları Nelerdir?
SAĞLIK

SUYUN FAYDALARI NELERDİR?

SUYUN FAYDALARI NELERDİR?

SUYUN FAYDALARI NELERDİR?
SUYUN FAYDALARI NELERDİR?

Suyun Faydaları Nelerdir?

Su İçmek Zayıflatır Mı?

Günde Kaç Litre Su İçmeliyiz?

Fazla Su İçmek Zararlı Mıdır? Su Ne Zaman İçilmez?

Konu başlıklarını siz değerli okuyucularımız için araştırdık..

Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde her ne kadar çok fazla su kaynağı varmış gibi görünse de aslında tüketilebilir su oranı gün geçtikçe ciddi oranda azalmaktadır. Bu durum ilerde su kaynaklarının yok olması tehlikesiyle bizleri karşı karşıya bırakacaktır. Su, doğanın ve yaşamın en önemli kaynağıdır ve insan vücudunda beyinde %85, kanda %80, kaslarda %70 oranında su bulunur. Bu da bize insan vücudu için suyun ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlamımızı sağlar. Bu sebeple ileride yaşanabilecek ciddi su sorunlarını önlemek maksadıyla daha duyarlı olmamız gerekmektedir. Su tasarrufunu asla ihmal etmeyin. Çünkü su bize verilen en güzel nimetlerden biridir. Dünya üzerinde Afrika da yılda milyonlarca insan suya bağlı sebeplerden dolayı ya ciddi hastalıklar yaşamakta ya da susuzluktan dolayı hayatlarını kaybetmektedirler. Bu sebeple ilerde daha kötü manzaralarla karşılaşmak istemiyorsak hadi bugün siz de su tasarrufuna evet deyin..

Günde Kaç Litre Su İçmeliyiz?

İnsan bedeninin fiziksel ve biyokimyasal yapısı her insanda farklıdır. Bu sebeple kişiler kendileri hakkında en doğru kararları vücutlarını dinleyerek vermelidirler. Nasıl acıktığımız da yemek yiyor, uykumuz geldiğinde uyuyorsak, susadığımızda da bu durumu çok fazla ertelemeden su içmemiz gerekiyor. Su içmek kişinin bütün biyokimyasal yapısını yakından ilgilendirir. Su içme durumu ertelendiğinde vücutta dehidrasyon meydana gelmeye başlar. Bu durum çözülmediği takdirde daha sonraki aşamalarda ciddi problemlere sebep olabilir. Yapılan araştırmalara göre yetişkin bir insanın günlük su ihtiyacı 2-2.5 litre arasındadır. Kişinin su içme oranı beslenme, spor, sıcaklık, vücudun anatomik yapısı, cinsiyet gibi çevreye ya da vücudumuza bağlı sebeplerle değişiklik gösterebilir.

Fazla Su İçmek Zararlı Mıdır? Su Ne Zaman İçilmez?

Her şeyin fazlası zarar sözünden hareket edecek olursak vücudun sınırlarını zorlamak her zaman problemlere sebep olabilir. Bu sebeple vücudun ihtiyacından az su tüketmek size sağlık sorunlarına sebep oluyorsa fazla su tüketmekte bir takım sorunlara sebep olabilir. Fazla su tüketmek kişide su zehirlenmesi, aşırı terleme, hazımsızlık(midede şişkinlik), böbreklerin yorulması gibi problemlere sebep olabilir. Ayrıca bazı durumlar vardır ki bu durumlar içerisinde su içmek de sağlığınızı etkileyebilir:

Banyodan sonra içilen suyun vücut organlarını yaşlandırdığı bilinmektedir.

Acılı bir besin yedikten sonra su tüketmek mide de reflü ya da bağırsakta hazımsızlıklara sebep olabilir.

Meyve den sonra su içmeniz midedeki asit oranın yükselmesine sebep olur.

Tatlıdan sonra su içerseniz kan şekeriniz aniden yükselecektir. Bu sebeple tatlıdan hemen sonra su tüketmeyin.

Gece uykudan uyanıp su içmek beyni etkileyebilir.

Koştuktan sonra su içmek dalak ve ciğerde büyümeye sebebiyet verebilir.

 

Su İçmek Zayıflatır Mı?

Su İçmek Zayıflatır Mı?
Su İçmek Zayıflatır Mı?

Su, vücudumuzun vazgeçilmez bir ögesidir. Vücudumuzda oluşan tüm sistemlerde aktif rol oynayan su dolaşım, sindirim ve boşaltım gibi sistemlerimizin baş kahramanıdır. Bu durumda sindirim sistemini ele alacak olursak, yediğimiz besinlerin sindirimi önce ağızda tükürük bezlerinden salgılanan tükürük yani su ile ağızda parçalanmaya başlar daha sonra da mide de bu işlem devam eder. Besinlerin mide de daha kolay sindirilmesine yardımcı olan su, daha sonra değerleri alınan besinlerin bağırsağa taşınmasında yardımcı olur. Gördüğünüz gibi su başta sindirim sistemimiz olmak üzere diğer tüm sistemlerimiz için de gereklidir. Hiçbir şey tek başına zayıflamaya yardımcı olamayacağı gibi sadece su içmek de sizi zayıflatmaz. Tüketilen su vücut için gereklidir ve besinlerin sindirimine yardımcı olur. Fakat evde hazırlayacağınız limonlu su, cevizli su, maydanozlu su ya da zencefil suyu gibi doğal sular suyunuza aroma verirken metabolizmanızın da bir kat daha hızlı çalışmasına ve fazla ödemin vücuttan atılmasına yardımcı olabilir.

Suyun Faydaları Nelerdir?

Suyun yaşam için önemini yazımızda oldukça bahsettik, şimdi de suyun diğer faydalarına yakından bakalım. Suyun Faydaları Nelerdir?

Kabız olmanızı engeller.

Baş ağrısına iyi gelir.

Sistemleriniz için gerekli olup özellikle sindirim sisteminin çalışmasında etkin rol oynar.

Hücrelere kanın ve oksijenin taşınmasında yardımcı olur.

Cildi güzelleştirir ve canlılık verir.

Eklemlerimiz için gereklidir.

Vücut ısısın dengede kalmasına yardımcı olur.

Boşaltım için gerekli olup vücuttan gereksiz maddelerin atılmasında rol oynar.

Böbrek ve karaciğerdeki toksinlerin temizlenmesinde etkilidir.

Mineral, vitamin gibi yararları besinlerin emilmesini sağlar.

Dolaşım sistemimiz için gereklidir.

Beynimizde açlık-tokluk ve su içme sinyalleri aynı kısımda yer aldığından yemek yemeden önce bir bardak su içerseniz daha uzun süre tok kalırsınız.

 

Bir önceki yazımız olan DİYABET (ŞEKER HASTALIĞINA) NE İYİ GELİR? başlıklı makalemizde Diyabet (şeker Hastalarının) Belirtileri Nelerdir?, Diyabet (şeker hastalığı) Tanısı Nasıl Konulur? ve Diyabet (şeker Hastalığına) Ne İyi Gelir? hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir