AMAZONİT TAŞININ FAYDALARI NELERDİR?
AMAZONİT TAŞININ FAYDALARI NELERDİR?
Amazonit Taşının Faydaları Nelerdir?
Amazonit Taşı Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Gerçek Amazonit Taşı Nasıl Anlaşılır?
Amazonit Taşının Temizliği Nasıl Yapılır?
Amazonit Taşı Nerelerde Bulunur?
Konu başlıklarını siz değerli okuyucularımız için araştırdık..
Doğal taşlar , vermiş oldukları enerjiler sayesinde insan vücudunda rahatlama , huzur, mutluluk gibi güzel etkiler bırakırlar. Doğal taşların kullanımı çok eskilere dayanmakla birlikte özellikle Antik Mısır’da bazı ruhsal ve fiziksel hastalıkların tedavisinde kullanılmıştır. Her doğal taşın farklı bir enerjiye sahip olduğuna inanılırdı. Bu inanç günümüze kadar devam etmiş olmalı ki bu saye de doğal taşlar, bilimsel araştırmalara dahi konu olmuştur. Etkileri her ne kadar bilimsel olarak kanıtlanmamış olsa da doğal taşların, insanlara rahatlatıcı bir enerji verdiği gözlemlenmiştir. Bu hususta önemli olan doğal taşın gerçek olmasıdır. Piyasa da çokça sahtesi bulunan doğal taşların sahtesini gerçeğinden ayırmak oldukça zorken yazımızda yer alan Gerçek Amazonit Taşı Nasıl Anlaşılır? Konu başlıklı yazımız da sizler için aydınlatıcı bilgilerimiz yer almaktadır. Bu yazımız da faydaları saymakla bitmeyen bu mucizevi doğal taşların içinde yer alan Amozanit taşından bahsedeceğiz.
Amazonit Taşı Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Amazonit taşı, adından da anlaşılacağı üzere ismini Brezilya’nın Amazon Nehri’nden almıştır. Ünlü bir efsaneye göre amazonit taşı gücünü cesur amazon kadın savaşçılarından aldığına inanılmıştır. Bu sebeple bu taşın diğer ismi doğruluk ve cesaret taşı olarak geçmektedir. Genellikle başak ve kova burcunun taşı olarak bilinen amazonit taşı, yeşilin tonlarında, mavi ve turkuaz renklerinde bulunmaktadır. Göz alıcı rengiyle daha çok mücevher sektöründe tercih edilen amazonit taşı, eski çağlarda özellikle Mezapotamya, Hindistan ve Mısır gibi ülkelerde muska taşı olarak kullanılmıştır. Nazara iyi geldiği düşünülen bu taş, ayrıca radyasyonu emici güce de sahiptir. Özgül ağırlığı 2.56-2.57 olan amazonit taşı, sertlik derecesi 6-6.5’tir. Isıya dayanıklı olmayan bu taş, opak ya da yarı saydam şeklinde bulunur. İçerisinde potasyum, silisyum, aliminyum ve oksijen barındırırken, eser miktarda da bakır ve soydum içerir.
Amazonit Taşı Nerelerde Bulunur?
Dünya üzerinde Amerika Birleşik Devletleri, Madagaskar, Brezilya, Rusya, Ortadoğu ve Hindistan da bulunur.
Gerçek Amazonit Taşı Nasıl Anlaşılır?
Amazonit taşı,genellikle mavi rengin hakim olduğu ısıya dayanıklı olmayan bir taştır. Maruz kaldığı ısı derecesine göre içerisindeki madde ve mineraller farklı renklere dönüşebilir. İç ve dış rengi aynı olan amazonit taşının bir parçasını kırarak ya da bir miktar ısı karşısında renginin değişip değişmediğine göre gerçek mi sahte mi olduğunu anlayabilirsiniz.
Amazonit Taşının Temizliği Nasıl Yapılır?
Amazonit taşının temizliği oldukça önemli olup temizlenmeyen amazonit taşı eskisine oranla daha az enerji verecektir. Uzun süre temizlenmeden kullanılan amazonit taşı, ortamdaki kötü enerjiyi içine hapsedeceğinden temizlenmemesi durumunda eski enerjisini ortama veremeyecektir. Bu yüzden amazonit taşını belirli aralıklarla temizlemek gerekmektedir. Bu temizleme yöntemlerinden biri 1-1.5 saat akan suyun altında taşı bekletmektir. Bilindiği üzere akan su kötü enerjiyi almaktadır. Bu saye de suyun altında bulunan amazonit taşından kötü enerji temizlenecektir. İkinci bir yöntem de amazonit taşının 1-1.5 saat güneş altında bekletilmesidir. Yine bu yöntemle akik taşınız temizlenecek ve eski enerjisine kavuşacaktır.
Amazonit Taşının Faydaları Nelerdir?
Stres önleyici özelliğe sahiptir.
Kalp, kaslar ve sinir sistemini üzerinde güçlendirici etkiye sahiptir.
Üzerinizdeki negatif enerjiyi yok eder.
Ani öfke nöbetlerinde sakinleştirici etkisi vardır.
Kalsiyum eksikliğinde yardımcı olur.
Kişiyi cesaretlendirir.
Özgüveni artırır.
Doğum sırasında kişiye güç vererek kişinin cesur olmasını sağlar.
Kalp ve boğaz çakralarını açıcı etkisi vardır.
Olumsuz düşüncelerinizi yok eder.
İyileştirme etkisi oldukça fazladır.
Radyasyonu emici güce sahiptir.
Yaralanma durumlarında oluşan hücre zararlarını iyileştirme gücüne sahiptir. Yaraların erken kapanmasını sağlar.
Kas kasılmaları ve krampları önleyici etkisi vardır.
Afrodizyak etkisi vardır ve cinsel iktidarsızlığa iyi gelir.
Nazara karşı koruduğuna inanılır.
Unutkanlığa iyi gelir.
Ağrı ve acıları azaltır.
Kişinin kendi kontrolünü sağlama konusunda etkilidir.
Bir önceki yazımız olan AKUAMARİN TAŞININ FAYDALARI NELERDİR? başlıklı makalemizde Akuamarin Taşı Nedir? ve Özellikleri Nelerdir?, Akuamarin Taşı Nerelerde Bulunur? ve Akuamarin Taşının Faydaları Nelerdir? hakkında bilgiler verilmektedir.