İstanbul Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi Nöroloji Doktorları
İstanbul Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi Nöroloji Doktorları
Güncellenme Tarihi: 15.02.2024
Nöroloji Hastalıkları Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Nöroloji, sinir sistemi ve nörolojik hastalıkların tanı ve tedavisi ile ilgilenen bir tıp dalıdır. Nörolojik hastalıklar, beyin, omurilik, sinirler ve kaslar dahil olmak üzere sinir sistemi üzerindeki bozuklukları ifade eder.
Nörolojik hastalıkların bazı örnekleri şunlardır:
- Alzheimer hastalığı: Bu, beyin hücreleri arasındaki iletişim bozukluğuna neden olan ilerleyici bir hastalıktır. İleri safhalarda hafıza kaybı ve zihinsel işlev kaybı ile karakterizedir.
- Parkinson hastalığı: Bu, beyindeki dopamin üreten hücrelerin kaybına bağlı olarak hareketlerde yavaşlama, titreme ve kas sertliği gibi belirtilerle kendini gösteren bir hastalıktır.
- Multipl skleroz: Bu, omurilik ve beyin sinir hücrelerini çevreleyen miyelin kılıfının hasar görmesi sonucu sinirlerin iletişiminde bozukluklara neden olan bir hastalıktır.
- Epilepsi: Bu, beyinde anormal elektriksel aktivite nedeniyle nöbetlerle karakterize bir durumdur.
- Migren: Bu, tekrarlayan baş ağrısı nöbetleriyle kendini gösteren bir hastalıktır.
Nörolojik hastalıkların teşhisi, nörolojik muayene, görüntüleme testleri (MRI, CT), elektrofizyolojik testler (EEG, EMG) ve laboratuvar testleri gibi yöntemler kullanılarak yapılır. Tedavi, hastalığın türüne ve şiddetine bağlı olarak değişebilir ve ilaç tedavisi, cerrahi müdahale veya fizyoterapi gibi çeşitli yaklaşımlar kullanılabilir.
İstanbul Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi Nöroloji Polikliniği Hakkında
1972 yılında SSK Okmeydanı Hastanesi Nöroloji Kliniği olarak hizmet vermeye başlayan kliniğimiz, hastanemizin yeni binaya taşınması ve COVID-19 Pandemisi’nde hayatını kaybeden Merhum Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu’nun ismini alması sonrası 2020 yılından itibaren Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi Nöroloji Kliniği olarak hizmet vermeye devam etmektedir.1986’da kısa bir süre için Doç. Dr. Hulki Forta’nın şef muavinliği yapmasının ardından, 1987 yılında yapılan şeflik sınavı sonrası Prof. Dr. Osman Tanık şef, Uzm. Dr. Dursun Kırbaş şef muavini olarak atanmışlardır ve ilk kez asistan doktor eğitimine başlanmıştır. 1988’den beri bulunan Elektrofizyoloji Laboratuvarı (o zamanki adıyla Nörofizyoloji Seksiyonu) aynı zamanda İstanbul’daki ilk uyarılmış potansiyel laboratuvarı olarak hizmet vermiştir. 1992-2006 yılları arasında ise Uzm. Dr. Parnoh Samurkaş şef muavini olarak çalışmıştır.
2007-2013 yılları arasında Uzm. Dr. Cihat Örken şef olarak görev yapmış olup, 2013 yılından beri Prof. Dr. Serap Üçler Yaman klinik eğitim ve idari sorumlusudur.
Günümüzde kliniğimiz; Genel ve Özel Poliklinikler, Elektrofizyoloji Laboratuvarı, 4’ü trombolitik tedavi verilen inme hastalarının takip edildiği İnme Ünitesi için ayrılmış olmak üzere 34 yataklı Nöroloji Servisi ile İnme, Epilepsi, Demans, Baş Ağrısı, Kas Hastalıkları, Demiyelinizan Hastalıklar (Multipl Skleroz), Hareket Bozuklukları gibi hastalıkların tanı ve tedavisi konusunda hizmet vermektedir.
Özellikli Hizmetler
Nöroloji polikliniğimizde eğitim sorumlusu hocalarımız ve uzmanlarımız tarafından yapılan günlük poliklinik hizmetinin yanı sıra, yan dal poliklinikleri de yapılmaktadır.
●Epilepsi: Doç. Dr. Demet Kınay (Pazartesi – Çarşamba), Uzm. Dr. Sibel Üstün Özek (Salı)
●Demans: Uzm. Dr. Tuğrul Aydın, Uzm. Dr. Zeynep Kurt
●Nöromusküler: Doç. Dr. Onur Akan (Çarşamba)
●Hareket Bozuklukları: Uzm. Dr. Cihat Örken, Uzm. Dr. Raziye Tıraş, Uzm. Dr. Selma Kaya Aygünoğlu
●Baş Ağrısı: Prof. Dr. Serap Üçler Yaman (Çarşamba), Uzm. Dr. Tuğrul Aydın, Uzm. Dr. Esra Koçhan Kızılkılıç
●Multiple Skleroz ve Demiyelinizan Hastalıklar: Uzm. Dr. Canan Emir Bolcu (Perşembe), Uzm. Dr. Elif Ünal (Perşembe)
●İnme: Uzm. Dr. Cihat Örken, Uzm. Dr. Esra Koçhan Kızılkılıç
Bazı yan dal poliklinikleri günleri iş programına göre değişiklik gösterebilmektedir. Yan dal poliklinikleri randevuları MHRS’den; acil ve özel durumlar için Nöroloji Poliklinik sekreterliğinden alınabilmektedir.
Elektrofizyoloji Laboratuvarı
Elektrofizyoloji Laboratuvarımız; Video-EEG Monitorizasyon, Uzun Uyku EEG, 2 adet Rutin EEG, Tek Lif EMG de yapılabilen toplam 5 adet EMG aleti ile hizmet vermektedir.
●Video EEG, Uyku EEG, Rutin EEG: Doç. Dr. Demet Kınay, Uzm. Dr. Bektaş Korkmaz, Uzm. Dr. Sibel Üstün Özek
●EMG: Doç. Dr. Onur Akan, Uzm. Dr. Bektaş Korkmaz, Uzm. Dr. Canan Emir, Uzm. Dr. Ülgen Kökeş Sarıhan,Uzm. Dr. Elif Ünal, Uzm. Dr. Raziye Tıraş, Uzm. Dr. Tuğrul Aydın, Uzm. Dr. Selma Kaya Aygünoğlu Uzm. Dr. Sibel Üstün Özek, Uzm. Dr. Zeynep Kurt
●Tek Lif EMG: Doç. Dr. Onur Akan, Uzm. Dr. Bektaş Korkmaz
●Uyku Laboratuvarı (Kurulum Aşamasındadır)
Özellikli Tıbbi İşlemler
●Botulinum Toksin Uygulaması: Prof. Dr. Serap Üçler (Migren), Doç. Dr. Onur Akan (Distoni, Spastisite, Migren), Uzm. Dr Zeynep Kurt (Distoni, Spastisite, Migren)
●Sinir Blokajları: Uzm. Dr. Zeynep Kurt (GON, LON, Supraorbital, Tetik nokta blokajları)
Tıbbi Konseyler
●Nöroradyoloji Konseyi: Nöroloji ve Radyoloji birimlerinin katılımıyla hastalarımız klinik açıdan ve görüntüleri ile incelenerek takip ve tedavi planlaması yapılmaktadır.
●Karotis Darlıkları Konseyi: Nöroloji, Kalp Damar Cerrahi, Girişimsel Radyoloji birimlerinin katılımıyla karotis darlığı bulunan hastalarımız klinik açıdan ve görüntüleri ile incelenerek tedavilerinin planlaması yapılmaktadır.
Klinik İçi Eğitim Toplantıları
●Pazartesi: Seminer Günü. Kliniğimiz eğitim görevlileri, uzman ve asistan hekimleri tarafından nörolojik hastalıkların tanı ve tedavilerine yönelik sunumlar yapılmaktadır.
●Salı: Olgu Çözümleme ve Literatür Toplantısı. Kliniğimiz eğitim görevlileri, uzman ve asistan hekimleri tarafından kliniğimizde yatan veya poliklinikte görülen nadir ve zorlayıcı vakalar, güncel literatürler sunulmaktadır.
Kliniğe Nasıl Ulaşılır
●Nöroloji Polikliniği (Ayaktan Hastalar): 0. Kat 3. Blok
●Elektrofizyoloji Laboratuvarı (EEG, Uyku EEG, EMG): 1. Kat 3. Blok
●Nöroloji Servisi (Yatan Hastalar ve Video-EEG çekimi): 7. Kat 1. Blok
İstanbul Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi Nöroloji kliniğinde alanında uzman doktor kadrolarından oluşmaktadır. Son teknoloji ile üretilmiş tıbbi cihaz ve ekipmanlar ile hastalarına en iyi hizmeti sunmaktadır.
İstanbul Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi Nöroloji Kliniğinde kaliteli hizmet anlayışı ve güler yüzlü çalışanlanlarıyla hastalara hizmet vermektedir.
Nöroloji Polikliniği 08:00-12:00 ve 13:00-17:00 saatleri arasında Poliklinik hizmeti vermektedir. Poliklinik hizmetlerinde hastalara hekim seçme hakkı tanınmıştır.
ALO 182 hattını arayarak İstanbul Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi Nöroloji Uzmanlarından ve tarih seçiminden sonra randevunuzu oluşturabilirsiniz.
Hastalar müracaatlarını; Nöroloji poliklinik sekreterlerine başvurarak ya da Sağlık Bakanlığı 182– MHRS (https://mhrs.gov.tr/vatandas/#/) telefon hattını arayıp randevu alarak gerçekleştirebilirler. Yan dal polikliniklerinde MHRS randevu sistemi bulunmamaktadır. Hastalar bu branşlara ait müracaatlarını; ilgili poliklinik sekreterlerine başvurarak yapabilirler.
Müracaatlar, mutlaka hastaya ait kimlik bilgilerinin yer aldığı resmi ve resimli belge ile yapılmalıdır.
Hasta, “Hekim Seçme Hakkına” sahiptir. Hekim Aylık Çalışma Listeleri, tüm polikliniklerde ve ilgili web sayfasında bulunmaktadır.
Kuruma başvuran hastalara hizmete erişimi kolaylaştırmak amacıyla görevlendirilmiş Karşılama, Danışma ve Yönlendirme Personelleri yardımcı olmaktadır.
İstanbul Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi Nöroloji Polikliniği İletişim Bilgileri & Adres