Adana Şehir Hastanesi
Adana Şehir Hastanesi

Adana Şehir Hastanesi İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Doktorları

Adana Şehir Hastanesi İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Doktorları

Güncellenme Tarihi: 01.09.2023


İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Hakkında Bilmeniz Gerekenler


İmmünoloji, vücudun bağışıklık sistemiyle ilgilenen bilim dalıdır. Bağışıklık sistemi, vücudun enfeksiyonlarla savaşması ve hastalıklara karşı korunması için önemli bir rol oynar. İmmünoloji, bağışıklık sistemiyle ilgili yapıları, işlevleri, bozuklukları ve bağışıklık tepkilerini inceler.

Alerji hastalıkları, bağışıklık sisteminin aşırı tepki vermesi sonucunda ortaya çıkan rahatsızlıklardır. Bağışıklık sistemi, normalde zararsız olan maddelere (alerjenler olarak adlandırılır) karşı aşırı duyarlılık geliştirir ve tepki verir. Bu aşırı tepkiler, çeşitli semptomlara yol açabilir. En yaygın alerjik hastalıklar arasında besin alerjileri, solunum yolu alerjileri (örneğin astım, saman nezlesi), deri alerjileri (örneğin egzama, ürtiker) ve ilaç alerjileri bulunur.

İmmünoloji ve alerji hastalıklarıyla ilgilenen doktorlar, alerji teşhisi, tedavisi ve yönetimi konularında uzmandırlar. Bazı yaygın immünoloji ve alerji hastalıklarıyla ilgili terimler ve konular şunlardır:

  1. Alerjen: Bağışıklık sisteminin aşırı tepki verdiği madde veya faktördür. Örnek olarak, polenler, ev tozu akarı, besinler, ilaçlar ve böcek sokmaları alerjenlere örnek olarak verilebilir.
  2. Alerji testleri: Alerji tanısı koymak için kullanılan çeşitli testler vardır. Cilt testleri ve kan testleri (RAST veya ImmunoCAP gibi) en yaygın kullanılan yöntemlerdir. Bu testler, kişinin hangi alerjenlere karşı duyarlı olduğunu belirlemeye yardımcı olabilir.
  3. Alerji semptomları: Alerjik reaksiyonlar, solunum yolu semptomları (hapşırma, burun akıntısı, öksürük), deri semptomları (kaşıntı, kızarıklık, döküntü), göz semptomları (kızarıklık, sulanma) ve sindirim sistemi semptomları (karın ağrısı, ishal) gibi çeşitli şekillerde ortaya çıkabilir.
  4. Antihistaminikler: Alerji semptomlarını hafifletmek için kullanılan ilaçlardır. Histamin adı verilen kimyasalın etkisini bloke ederek alerji semptomlarını azaltırlar.
  5. İmmünoterapi: Alerji tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Aşama aşama alerjenlere maruz kalmayı içeren bir tedavi sürecidir. Amacı, bağışıklık sisteminin aşırı tepkisini azaltmak ve alerji semptomlarını kontrol altına almaktır.

Bu bilgiler, genel bir bakış sağlamak için tasarlanmıştır. Eğer immünoloji veya alerji hastalıklarıyla ilgili bir sorununuz varsa, bir immünolog veya alerji uzmanına başvurmanız önemlidir.


Adana Şehir Hastanesi İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Polikliniği Hakkında

Poliklinik  D blok Zemin katta
Klinikler: D blok 7. Kat Dahiliye Kliniğinde

•     Alerjik rinit
•    Alerjik konjoktivit
•    Gıda alerjisi
•    Arı alerjisi
•    Atopik dermatit
•    Anaflaksi
•    Kronik ürtiker
•    Herediter anjioödem
•    Primer immün yetmezlik
hastalıklarının tanı, tedavisi ve takibi yapılmaktadır.

Tanı Amaçlı Yapılan İşlemler
•    Deri prik testi (inhalan grup, latex, arı)
•    Otolog deri testi
•    PPD (Transplant hastalarına)
Tedavi Amaçlı Yapılan İşlemler
•    Alerjik Rınakonjoktivit ve Astımda allerjen spesifik imnünoterapi
•    Arı Alerjisinde İmmünoterapi
•    Alerjik Astım, Kronik Ürtiker omalizumab tedavisi
•    Herediter anjiodem tedavisinde ihtiyaç halinde  C1 esteraz İnhibitöri replasmanı
•    Kliniğimizde immün yetmezlik hastalarına IVIG tedavisi yapılmaktadır.


Adana Şehir Hastanesi İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları kliniğinde alanında uzman doktor kadrolarından oluşmaktadır. Son teknoloji ile üretilmiş tıbbi cihaz ve ekipmanlar ile hastalarına en iyi hizmeti sunmaktadır.

Adana Şehir Hastanesi İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Kliniğinde kaliteli hizmet anlayışı ve güler yüzlü çalışanlanlarıyla hastalara hizmet vermektedir.

İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Polikliniği 08:00-12:00 ve 13:00-17:00 saatleri arasında Poliklinik hizmeti vermektedir. Poliklinik hizmetlerinde hastalara hekim seçme hakkı tanınmıştır.

ALO 182 hattını arayarak Adana Şehir Hastanesi İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanlarından ve tarih seçiminden sonra randevunuzu oluşturabilirsiniz.

Hastalar müracaatlarını; İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları poliklinik sekreterlerine başvurarak ya da Sağlık Bakanlığı 182MHRS (https://mhrs.gov.tr/vatandas/#/) telefon hattını arayıp randevu alarak gerçekleştirebilirler. Yan dal polikliniklerinde MHRS randevu sistemi bulunmamaktadır. Hastalar bu branşlara ait müracaatlarını; ilgili poliklinik sekreterlerine başvurarak yapabilirler.

Müracaatlar, mutlaka hastaya ait kimlik bilgilerinin yer aldığı resmi ve resimli belge ile yapılmalıdır.
Hasta, “Hekim Seçme Hakkına” sahiptir. Hekim Aylık Çalışma Listeleri, tüm polikliniklerde ve ilgili web sayfasında bulunmaktadır.

Kuruma başvuran hastalara hizmete erişimi kolaylaştırmak amacıyla görevlendiril­miş Karşılama, Danışma ve Yönlendirme Personelleri yardımcı olmaktadır.


Adana Şehir Hastanesi İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Polikliniği İletişim Bilgileri & Adres


🏥Adres:

Dr. Mithat Özsan Bulvarı Kışla Mah. 4522 Sok. No: 1 Yüreğir/ADANA


☎️ İletişim:

0 322 455 90 00


📧 E-Posta
:

e-Posta : [email protected]
PTT KEP adresimiz:[email protected]

Bir önceki yazımız olan Adana Şehir Hastanesi Kardiyoloji Doktorları başlıklı makalemizde Adana Şehir Hastanesi Kardiyoloji Doktorları, Adana Şehir Hastanesi Kardiyoloji Polikliniği Doktor Kadrosu ve Adana Şehir Hastanesi Kardiyoloji Polikliniği Hakkında hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir