Konya Şehir Hastanesi Nöroloji Doktorları
Konya Şehir Hastanesi Nöroloji Doktorları
Güncellenme Tarihi: 22.06.2023
Nöroloji Hastalıkları Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Nöroloji, sinir sistemi ve nörolojik hastalıkların tanı ve tedavisi ile ilgilenen bir tıp dalıdır. Nörolojik hastalıklar, beyin, omurilik, sinirler ve kaslar dahil olmak üzere sinir sistemi üzerindeki bozuklukları ifade eder.
Nörolojik hastalıkların bazı örnekleri şunlardır:
- Alzheimer hastalığı: Bu, beyin hücreleri arasındaki iletişim bozukluğuna neden olan ilerleyici bir hastalıktır. İleri safhalarda hafıza kaybı ve zihinsel işlev kaybı ile karakterizedir.
- Parkinson hastalığı: Bu, beyindeki dopamin üreten hücrelerin kaybına bağlı olarak hareketlerde yavaşlama, titreme ve kas sertliği gibi belirtilerle kendini gösteren bir hastalıktır.
- Multipl skleroz: Bu, omurilik ve beyin sinir hücrelerini çevreleyen miyelin kılıfının hasar görmesi sonucu sinirlerin iletişiminde bozukluklara neden olan bir hastalıktır.
- Epilepsi: Bu, beyinde anormal elektriksel aktivite nedeniyle nöbetlerle karakterize bir durumdur.
- Migren: Bu, tekrarlayan baş ağrısı nöbetleriyle kendini gösteren bir hastalıktır.
Nörolojik hastalıkların teşhisi, nörolojik muayene, görüntüleme testleri (MRI, CT), elektrofizyolojik testler (EEG, EMG) ve laboratuvar testleri gibi yöntemler kullanılarak yapılır. Tedavi, hastalığın türüne ve şiddetine bağlı olarak değişebilir ve ilaç tedavisi, cerrahi müdahale veya fizyoterapi gibi çeşitli yaklaşımlar kullanılabilir.
Konya Şehir Hastanesi Nöroloji Polikliniği Hakkında
Tanı ve tedavisi yapılan hastalıklar:
SEREBROVASKULER HASTALIKLAR
BAŞ AĞRISI
BAŞ DÖNMESİ
MULTİPL SKLEROZ VE DİĞER DEMİYELİNİZAN HASTALIKLAR
PARKİNSON HASTALIĞI
EPİLEPSİ
ALZHEİMER HASTALIĞI
MOTOR NÖRON HASTALIĞI
KAS HASTALIKLARI
NÖROMUSKULER HASTALIKLAR
UYKU HASTALIKLARI
PERİFERİK SİNİR SİSTEMİ HASTALIKLARI
MİYASTENİA GRAVİS
DİSTONİ
Klinik hangi hastalıklara bakar? :
SANTRAL VE PERİFERİK SİNİR SİSTEMİNİN VASKULER, DEJENERATİF, DEMİYELİNİZAN , İNFLAMATUAR VE PAROKSİSMAL HASTALIKLARIYLA İLGİLENİR
Özellikli İşlemler :
TROMBOLİTİK TEDAVİ
TROMBEKTOMİ
DSA
EMG
UYKU EEG
POLİSOMNOGRAFİ
BOTOX UYGULAMALARI
Bölüme Bağlı Üniteler :
ANJİOGRAFİ ÜNİTESİ
NÖROLOJİ SERVİSLERİ
İNME ÜNİTESİ
NÖROLOJİK YOĞUN BAKIM
EEG
EMG
UYKU BİRİMİ
NÖROMUSKULER HATALIKLAR MERKEZİ
Konya Şehir Hastanesi Nöroloji kliniğinde alanında uzman doktor kadrolarından oluşmaktadır. Son teknoloji ile üretilmiş tıbbi cihaz ve ekipmanlar ile hastalarına en iyi hizmeti sunmaktadır.
Konya Şehir Hastanesi Nöroloji Kliniğinde kaliteli hizmet anlayışı ve güler yüzlü çalışanlanlarıyla hastalara hizmet vermektedir.
Nöroloji Polikliniği 08:00-12:00 ve 13:00-17:00 saatleri arasında Poliklinik hizmeti vermektedir. Poliklinik hizmetlerinde hastalara hekim seçme hakkı tanınmıştır.
Klinik Asistan Hekimleri
Asst.Dr. ABDURRAHMAN TEKİN TAÇYILDIZ
Nöroloji
Asst.Dr. BESTE AKGÜL
Nöroloji
Asst.Dr. BEYZA İNCE
Nöroloji
Asst.Dr. DİLBESTE CAN
Nöroloji
Asst.Dr. ELİF USANMAZ
Nöroloji
Asst.Dr. EMİN ERÇİN
Nöroloji
Asst.Dr. İSRA NUR KAYAKOĞLU
Nöroloji
Asst.Dr. ÖZGE ÖCAL
Nöroloji
Asst.Dr. RUMEYSA SÜMER BOLCA
Nöroloji
Asst.Dr. SÜMEYYE ÇARKACI
Nöroloji
Asst.Dr. ŞEHADET SÜNDÜS DİNÇ
Nöroloji
Asst.Dr. ZELİHA YAMAN
Nöroloji
Asst.Dr. ZEYNEP YÜCETÜRK
ALO 182 hattını arayarak Konya Şehir Hastanesi Nöroloji Uzmanlarından ve tarih seçiminden sonra randevunuzu oluşturabilirsiniz.
Hastalar müracaatlarını; Nöroloji poliklinik sekreterlerine başvurarak ya da Sağlık Bakanlığı 182– MHRS (https://mhrs.gov.tr/vatandas/#/) telefon hattını arayıp randevu alarak gerçekleştirebilirler. Yan dal polikliniklerinde MHRS randevu sistemi bulunmamaktadır. Hastalar bu branşlara ait müracaatlarını; ilgili poliklinik sekreterlerine başvurarak yapabilirler.
Müracaatlar, mutlaka hastaya ait kimlik bilgilerinin yer aldığı resmi ve resimli belge ile yapılmalıdır.
Hasta, “Hekim Seçme Hakkına” sahiptir. Hekim Aylık Çalışma Listeleri, tüm polikliniklerde ve ilgili web sayfasında bulunmaktadır.
Kuruma başvuran hastalara hizmete erişimi kolaylaştırmak amacıyla görevlendirilmiş Karşılama, Danışma ve Yönlendirme Personelleri yardımcı olmaktadır.
Konya Şehir Hastanesi Nöroloji Polikliniği İletişim Bilgileri & Adres
Bir önceki yazımız olan Ekinezya'nın Sağlığa Faydaları Nelerdir? başlıklı makalemizde Ağrı kesici için Ekinezya, Cilt için Ekinezya ve Ekinezya Nedir? hakkında bilgiler verilmektedir.