Konya Şehir Hastanesi Neonatoloji Doktorları
Konya Şehir Hastanesi Neonatoloji Doktorları
Güncellenme Tarihi: 20.06.2023
Neonatoloji Hastalıkları Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Neonatoloji, yeni doğan bebeklerin sağlık sorunlarını inceleyen ve tedavi eden bir tıbbi uzmanlık dalıdır. Neonatologlar, prematüre bebekler ve doğum sonrası sorunları olan tam zamanlı bebekler gibi kritik durumdaki bebeklerle ilgilenir. İşte neonatoloji hastalıkları hakkında daha fazla bilgi:
- Prematürelik: Neonatolojide en sık karşılaşılan durumlardan biri prematürelik yani erken doğumdur. Prematüre bebekler, doğum öncesi 37 haftayı tamamlamamış olarak dünyaya gelirler. Bu bebekler, organ sistemlerinin tam olarak gelişmemiş olması nedeniyle solunum problemleri, beslenme sorunları ve enfeksiyonlara yatkınlık gibi sağlık sorunları yaşayabilirler.
- Solunum Sorunları: Yeni doğan bebekler arasında solunum sorunları oldukça yaygındır. Respiratuvar distres sendromu (RDS), prematüre bebeklerde akciğerlerin yeterince olgunlaşmaması nedeniyle ortaya çıkan bir durumdur. Solunum desteği ve solunum tedavisi gerektirebilir. Bunun yanı sıra, başka solunum problemleri de olabilir, örneğin apne (solunum durması) veya bronkopulmoner displazi (akciğer dokusunun hasar görmesi).
- Enfeksiyonlar: Yeni doğan bebekler, enfeksiyonlara karşı zayıf bir bağışıklık sistemine sahip olabilirler. Sepsis (kan enfeksiyonu), menenjit (beyin ve omurilik enfeksiyonu) ve pnömoni (akciğer enfeksiyonu) gibi enfeksiyonlar neonatoloji alanında önemli bir yer tutar. Erken teşhis ve tedavi hayati öneme sahiptir.
- Metabolik Hastalıklar: Yenidoğan tarama testleri, doğum sonrası bazı metabolik hastalıkların erken teşhisini sağlar. Fenilketonüri (PKU), hipotiroidizm, galaktozemi gibi genetik metabolik hastalıklar neonatologlar tarafından izlenir ve tedavi edilir.
- Konjenital Anomaliler: Bazı bebekler doğumda doğuştan gelen anormalliklere sahip olabilirler. Kalp hastalıkları, omurga anormallikleri, gastrointestinal sistem anomalileri ve üriner sistem bozuklukları gibi konjenital anomaliler neonatologlar tarafından takip edilir ve gerektiğinde cerrahi müdahale gerekebilir.
Neonatologlar, bebeklerin sağlığını izlemek, erken teşhis koymak, gerekli tedaviyi uygulamak ve aileleri bilgilendirmek için çalışırlar. Çok sayıda teknolojik ve medikal yöntem kullanırlar ve multidisipliner bir ekip ile birlikte çalışırlar.
Konya Şehir Hastanesi Neonatoloji Polikliniği Hakkında
Neonatoloji; yeni doğan bebeklerin, özellikle hasta veya prematüre yeni doğanların tıbbi bakımından oluşan bir pediatri alt uzmanlığıdır.
Hastane temelli bir uzmanlık alanıdır ve genellikle yeni doğan yoğun bakım ünitelerinde (YYBB’ler) hizmet vermektedir.
Neonatologların başlıca hastaları;
Prematürite ,
Düşük doğum ağırlığı ,
İntrauterin büyüme kısıtlılığı,
Konjenital malformasyonlar (doğum kusurları ),
Sepsis ,
Pulmoner hipoplazi
Doğum asfiksisi nedeniyle hasta olan veya özel tıbbi bakım gerektiren yeni doğan bebeklerdir.
Konya Şehir Hastanesi Neonatoloji kliniğinde alanında uzman doktor kadrolarından oluşmaktadır. Son teknoloji ile üretilmiş tıbbi cihaz ve ekipmanlar ile hastalarına en iyi hizmeti sunmaktadır.
Konya Şehir Hastanesi Neonatoloji Kliniğinde kaliteli hizmet anlayışı ve güler yüzlü çalışanlanlarıyla hastalara hizmet vermektedir.
Neonatoloji Polikliniği 08:00-12:00 ve 13:00-17:00 saatleri arasında Poliklinik hizmeti vermektedir. Poliklinik hizmetlerinde hastalara hekim seçme hakkı tanınmıştır.
ALO 182 hattını arayarak Konya Şehir Hastanesi Neonatoloji Uzmanlarından ve tarih seçiminden sonra randevunuzu oluşturabilirsiniz.
Hastalar müracaatlarını; Neonatoloji poliklinik sekreterlerine başvurarak ya da Sağlık Bakanlığı 182– MHRS (https://mhrs.gov.tr/vatandas/#/) telefon hattını arayıp randevu alarak gerçekleştirebilirler. Yan dal polikliniklerinde MHRS randevu sistemi bulunmamaktadır. Hastalar bu branşlara ait müracaatlarını; ilgili poliklinik sekreterlerine başvurarak yapabilirler.
Müracaatlar, mutlaka hastaya ait kimlik bilgilerinin yer aldığı resmi ve resimli belge ile yapılmalıdır.
Hasta, “Hekim Seçme Hakkına” sahiptir. Hekim Aylık Çalışma Listeleri, tüm polikliniklerde ve ilgili web sayfasında bulunmaktadır.
Kuruma başvuran hastalara hizmete erişimi kolaylaştırmak amacıyla görevlendirilmiş Karşılama, Danışma ve Yönlendirme Personelleri yardımcı olmaktadır.
Konya Şehir Hastanesi Neonatoloji Polikliniği İletişim Bilgileri & Adres
Bir önceki yazımız olan Konya Şehir Hastanesi Nöroloji Doktorları başlıklı makalemizde Konya Şehir Hastanesi Nöroloji Doktorları, Konya Şehir Hastanesi Nöroloji Polikliniği Doktor Kadrosu ve Konya Şehir Hastanesi Nöroloji Polikliniği Hakkında hakkında bilgiler verilmektedir.